КурсиКартаРейтингВідгукиОнлайн курсиЖурнал
Heart 8.12 46150 1

ТОП-5 ресурсів для аудіювання

Вважаєте, що неможливо вивчити іноземну мову без занурення в мовне середовище? Поринути у світ англомовного спілкування можна не тільки, переїхавши за кордон, а й завдяки хорошим ресурсів для аудіювання. Вчіться сприймати англійську мову на слух, вдосконалюйте вимова і збільшуйте словниковий запас завдяки ТОП-5 ресурсам для аудіювання. 

Вважаєте, що неможливо вивчити іноземну мову без занурення в мовне середовище? Поринути у світ англомовного спілкування можна не тільки, переїхавши за кордон, а й завдяки хорошим ресурсам для аудіювання. Сприймайте англійську мову на слух, вдосконалюйте вимову і збільшуйте словниковий запас завдяки ТОП-5 ресурсам для аудіювання.

Кілька слів про аудіювання

Сприймати та розуміти почуте ми можемо завдяки виконанню різних логічних операцій: порівняння, конкретизації, абстракції, аналізу, синтезу, дедукції, індукції тощо. Саме тому ця здатність украй важлива для формування мовної компетенції. Не дивно, що більшість міжнародних мовних іспитів включають аудіювання як обов'язкову частину тесту.

Навичку сприйняття англомовної інформації на слух можна тренувати. Прослуховуючи аудіокниги англійською, переглядаючи фільми і серіали мовою оригіналу, слухаючи англомовне радіо, ви розвиваєте здатність сприймати іноземну мову на слух. Завдяки цьому навику ви не тільки стаєте повноцінним учасником спілкування іноземною мовою, але й можете формувати інші комунікативні навички: читання, письмо, говоріння. Для розвитку цієї навички рекомендуємо якісні ресурси.

elllo.org

Ресурс, завдяки якому ви можете прослухати інтерв'ю різних людей з різних країн світу. Саме завдяки цьому ресурсу ви можете навчитися сприймати мову і розуміти людей з різними акцентами. Elllo – це багатюща аудіотека зі всілякими матеріалами англійською мовою для прослуховування і тренування навички сприйняття англомовної інформації на слух.

Усне мовлення людей, у яких беруть інтерв'ю, є більш живим і природним, ніж ті аудіоматеріали, які пропонують курси або всілякі підручники. Також ресурс подає добірку відеоматеріалів з субтитрами.

На порталі представлена колекція всіляких ігор, які також допоможуть вам поліпшити навичку сприйняття мови на слух. Крім того, Elllo допоможе вам запам'ятати вимову окремих слів, особливо тих, які мають багато різних значень і найбільш часто вживаються в мові.

eslgold.com

Якщо ви тільки починаєте вивчати англійську мову, цей ресурс буде корисний для вас: тут ви можете прослухати найбільш часто вживані розмовні фрази, починаючи з найпростіших. Фрази, які говорять при знайомстві, корисні фрази для подорожей, прості запитання, фрази для заходів, презентацій, ситуативні фрази, фрази для висловлення подяки та багато інших. Прослуховуючи щодня матеріали цього порталу та вивчивши напам'ять стандартні фрази, ви зможете орієнтуватися у звичних ситуаціях, брати участь у розмові англійською мовою на знайомі теми.

edition.englishclub.com

Портал щотижня пропонує вашій увазі огляд цікавих новин на простому англійською мовою. Прослуховуючи новини та виконуючи різноманітні вправи, ви не тільки дізнаєтеся багато корисної інформації, але і вчитеся сприймати англомовну інформацію на слух. Приділяйте ресурсу хоча б по 20 хвилин на день – і ви здивуєтеся результату, який отримаєте вже через місяць.

eslfast.com

Ресурс представляє колекцію коротких історій для рівня Іntermediate. Ви можете регулярно прослуховувати історії, а також виконувати всілякі завдання. В основному на порталі, крім матеріалів для прослуховування, представлені диктанти та кросворди. Завдяки таким вправам ви можете перевірити, наскільки добре зрозуміли прослуханий текст.

puzzle-english.com

Хороший портал для перегляду англомовних фільмів і серіалів з підбіркою додаткових матеріалів для розвитку мовних навичок до кожної серії. Детально про цей ресурс ми вже розповідали раніше.

Тренуйте навичку сприйняття англомовної інформації на слух, вдосконалюйте англійську разом з Enguide!