КурсиКартаРейтингВідгукиОнлайн курсиЖурнал
Heart 1.09 18887 0

Англомовна новинна преса

Сьогодні найголовніші новини світ чує, читає та публікує англійською мовою. Пропонуємо тобі огляд найкращих джерел світових новин. 

Сьогодні найголовніші новини повідомляються світу англійською мовою. Пропонуємо тобі огляд найкращих джерел світових новин.

Важливі події в світі відбуваються так швидко, що за багатьма просто не встигаєш стежити. Ти вже не давно чекаєш неможливого від вітчизняних видань, які вкрай рідко висвітлюють подію неупереджено? З цієї причини, а ще й тому, що за читанням новин ти непогано удосконалиш англійську, поповниш лексичний запас новими сленговими слівцями, варто читати англомовні новинні видання.

Почни з цих:

Financial Times

Що б не сталося в світі, це вплине на економічну ситуацію, а значить може вплинути і на твоє фінансове благополуччя. Хочеш знати заздалегідь, на що очікувати, орієнтуватися в цьому непередбачуваному світі – використовуй Financial Times в якості орієнтира. Рубрики видання охоплюють всі спектри фінансової діяльності в світі: від подій і новин провідних компаній Великобританії до світових трансформацій на економічному ринку.

Основні рубрики видання:

  • UK
  • World
  • Companies
  • Markets
  • World Economy
  • Management
  • Life and Art

Мова видання насичена термінами, тому, якщо не володієш конкретною фінансової термінологією, не працюєш у фінансовій сфері або не досяг рівня Intermediate (як мінімум), не варто починати знайомство з англомовними новинами з цього видання. Financial Times – газета, що створена для носіїв мови, отже, може допомогти тобі познайомитися з мовою справжньою англомовної періодики. Подробиці – на офіційному сайті видання.

The Guardian

Новинну стрічку цієї газети щодня читає мільйонна аудиторія. Більше того – з кожним днем вона збільшується. Тобі теж давно пора влитися в її ряди. Величезна кількість рубрик газети надасть тобі неабиякий вибір найсвіжіших новин з усього світу: News, Sport, Culture. Business, Money, Life & style, Travel, Environment, Politics, Media, Education, Society, Science, Women, Law, Football.

Газета видається з 1821 року, сайт видання – найвідвідуваніший з сайтів британських газет.

The New York Times

Одна з найбільш – не побоїмося цього слова – впливових газет світу. Видається з 1851 року без перерв, а кількість отриманих виданням Пулітцерівських премій сягає сотні. Сайт видання у місяць відвідує близько 30 млн. користувачів. Стань частиною цієї величезної аудиторії, адже, не дивлячись на те, що «The New York Times» створювалася як регіональна газета, вона вже давно вважається одним з кращих новинних видань світу. Крім того, що ти моеш дізнатися багато цікавого, ти ще й удосконалиш американський варіант англійської.

The Times

Прародителька всіх газет формату «Тhe Тimes», найстаріша з найпопулярніших в світі газет, видається ще з 1751 року. Основних рубрик небагато, але в них висвітлюються головні події всіх сфер людської життєдіяльності: новини, бізнес, гроші, спорт, життя, мистецтво. Що ще може цікавити справжнього британця за ранковою чашкою кави? Детальна інформація – на офіційному сайті видання.

The Wall Street Journal

Ще одне нью-йоркське видання, яке стало одним з найвідоміших і впливових у світі. Новини політики, економіки, фінансів, культури – все це можна знайти на сторінках видання. Особливістю «The Wall Street Journal» є те, що різні розділи видаються в певні дні тижня: «Ринок» – з понеділка по п'ятницю, «Гроші та Інвестиції» – щодня. «Journal» має репутацію однієї з найконсервативніших світових газет. Докладніше – на офіційному сайті видання.

USA Today

Перша загальнонаціональна газета США, яка дуже швидко домоглася світового визнання. До появи «USA Today» в країні існували тільки регіональні видання: в кожному великому місті була своя газета. Видання відрізняється яскравим дизайном, що не останню роль зіграло в процесі завоювання «USA Today» багатотисячної аудиторії читачів. Докладніше – на офіційному сайті газети.

Причини, які мають спонукати тебе читати англомовну пресу (окрім очевидних):

  • вдосконалюєш мову
  • збільшуєш словниковий запас
  • покращуєш навик читання англомовних текстів
  • починаєш використовувати у своїй промові скорочення і сленгові слова
  • вчишся вільно читати
  • привчаєш себе читати англомовні тексти щодня (читання новин швидко перетворюється на звичку)

Бажаємо тільки хороших новин і успіхів у вивченні англійської!