КурсиКартаРейтингВідгукиОнлайн курсиЖурнал
Heart 30.06 12806 3

Складний та простий способи вивчтити англійські слова

Чи складно вчити англійські слова? Початківець відповість, що важко. Вчити слова – це завдання, що вимагає регулярної старанної роботи. Людина, що добре володіє мовою, скаже, що слова вчити легко. Чому така різниця у відповідях? Ці дві людини – початківець і той, хто володіє мовою на середньому рівні – вчать слова різними способами.

Чи складно вчити англійські слова?

Початківець відповість, що важко. Слів багато, у них різні значення, запам'ятовувати їх нелегко. Вчити слова – це завдання, що вимагає регулярної старанної роботи.

Людина, що добре володіє мовою, скаже, що слова вчити легко. Чим більше читаєш, слухаєш, пишеш і говориш мовою, тим більше запам'ятовуєш слів. Можна взагалі не докладати зусиль, просто регулярно дивитися телешоу англійською, і словниковий запас буде рости сам по собі.

Чому така різниця у відповідях? Ці дві людини – початківець і той, хто володіє мовою на середньому рівні – вчать слова різними способами, назвемо їх складним та простим.

Складний спосіб вчити слова

Коли в школі задають вивчити 20 слів до уроку – це складний спосіб. Він полягає в тому, що ви заучуєте слова свідомо, цілеспрямовано. Наприклад, обираєте список слів, записуєте їх на картки і повторюєте одне за одним поки не запам'ятаєте.

До речі, дуже маленький відсоток слів рідної мови ви теж запам'ятали складним способом, наприклад, визначення і терміни зі шкільних підручників, які доводилося вчити.

Плюси складного способу:

  • можна вивчити багато слів за короткий час;
  • можна відбирати слова для заучування, обираючи найбільш необхідні (вживані);
  • існує багато способів і програм, що полегшують цю роботу.

Мінуси:

  • слова швидко забудуться, якщо їх не повторювати;
  • потрібно докладати певних зусиль.

Простий спосіб вчити слова

Саме так ви дізналися більшість слів рідної мови. Спосіб полягає в тому, щоб запам'ятовувати слова неусвідомлено, інтуїтивно, в процесі читання, слухання, спілкування.

Особливо важливу роль відіграють читання і слухання. Якщо багато і регулярно читати тексти англійською, дивитися фільми, серіали, новини без перекладу, то словниковий запас буде поповнюватися сам по собі.

Плюси легкого способу:

  • ви не вчите слова, а просто дивитеся телевізор або читаєте в своє задоволення;
  • слова, вивчені в контексті, запам'ятовуються набагато краще.

Мінуси легкого способу:

  • для початківця цей спосіб недоступний, навіть для читання/слухання простих текстів потрібен хоча б базовий словниковий запас і знання граматики, інакше вчити слова легким способом, долаючи всі складнощі незрозумілого тексту, буде навіть складніше, ніж важким;
  • шляхом активного читання і слухання словниковий запас поповнюється повільно, потрібно дуже багато читати і слухати.

Висновок:

Важкий і легкий способи вчити слова – не конкуренти один одному. На початковому етапі потрібно вивчити найуживаніші слова – тут підійде важкий спосіб.

Пізніше необхідно більше уваги приділяти читанню і слухання англійською мовою, письмовій та усній практиці, поповнюючи запас слів легким способом.

PS: Де взяти найпотрібніші слова?

Для читання матеріалів достатньо, але де взяти потрібні слова?

Словник 3000 уживаних англійських слів на сайті langformula.ru – це спеціальний навчальний словник, складений для тих, хто хоче вивчити найпотрібніші англійські слова. Слова можна вчити прямо на сайті або завантажити у вигляді списку.

Успіхів у вивченні мови!