КурсиКартаРейтингВідгукиОнлайн курсиЖурнал
Heart 21.08 3646 0

Віртуальна школа журналістики від BBC

Влітку 2014 новинний відділ BBC відкрив портал «Школа журналістики». Завдяки цьому ресурсу ти можеш не тільки дізнатися секрети професії від кращих журналістів світу, а й підвищити рівень володіння англійською мовою, додати в свій лексикон велику кількість слів професійної лексики, попрактикуватися у написанні текстів англійською мовою. 

 

Влітку 2014 новинний відділ BBC відкрив портал «Школа журналістики». Завдяки цьому ресурсу ти можеш не тільки дізнатися секрети професії від кращих журналістів світу, а й підвищити рівень володіння англійською мовою, додати в свій лексикон велика кількість слів професійно лексики, попрактикуватися у написанні текстів англійською мовою.

Кілька слів про портал

Сайт був створений з метою надати журналістам всього світу інформацію, яка допомогла б їм у професійному становленні. Сайт англомовний, тому ти зможеш прокачати свою англійську, а також дізнатися багато нового про те, як правильно пишуться публіцистичні тексти англійською, в чому специфіка кожного з них, які фрази та ідіоми варто використовувати у статтях і багато іншого.

Завдяки Школі журналістики ти можеш отримати корисну інформації, наприклад, дізнатися про принципи створення якісних новин:

 

 

Рубрики сайту:

  • Блог Школи журналістики, завдяки якому ти зможеш познайомитися з досвідом світових журналістів, їх розповідями про підготовку матеріалів, особливості роботи в різних куточках світу
  • Професійні навички, поради, які допоможуть тобі у формуванні професійного стилю. Ти у всіх деталях дізнаєшся про правила та особливості редагування тексту, зйомки і записів, опитувань, журналістських розслідувань, мультимедіа, презентацій, звітності, новин, безпеки в роботі журналіста.
  • Керівництво з написання новин допоможе сформувати навички подавати інформацію лаконічно і неупереджено. Крім того, керівництво надасть тобі рекомендації з написання новин, проаналізує особливості англійської лексики, граматики, пунктуації в новинах.
  • Безпека. Мова в цьому розділі піде не тільки про журналістів, які працюють у зоні активних бойових дій. Отримати травму – фізичну або психологічну – журналіст може і під час стихійного лиха, ДТП, судового розгляду. Освітлення в новинах подій такого роду може викликати дискомфорт або навіть бути причиною стресової ситуації. Як уникнути стресів і надати допомогу в постстрессових ситуації – тобі розкажуть у цьому розділі.
  • Закон. Завдяки цій рубриці ти дізнаєшся все про авторське право, судове вирішення журналістських суперечок, наклепи і конфіденційність.
  • Пріоритети. У роботі журналіста є певні пріоритети: правдивість і точність, неупередженість, підзвітність, суспільні інтереси і незалежність. Докладніше про них – у розділі.
  • Події Школи журналістики. У цьому розділі ти можеш переглядати відеозвіти про події школи (брифінги, конференції тощо).
  • Отримання роботи. Корисні стратегії та поради, які допоможуть отримати роботу у сфері журналістики.

Почни кар'єру журналіста завдяки BBC College!