КурсиКартаРейтингВідгукиОнлайн курсиЖурнал
Heart 26.02 14737 0

Англійська для фрілансерів – чи допоможе іноземна мова заробляти більше?

Ні для кого не секрет, що закордонні фріланс-платформи пропонують набагато більше можливостей отримати високу оплату своєї праці. Отож, як впливає знання англійської на прибуток фрілансера?

Переваги роботи фрілансера

Про переваги і недоліки роботи фрілансера суперечка йде не одне десятиліття. І все ж, якщо ви зважилися назавжди розпрощатися з буднями в офісі і відправитися у вільний політ, отримуєте деякі бонуси. По-перше, на роботу можна їздити на велотренажері. Ось тільки на велотренажер ще потрібно заробити. По-друге, фрілансеру не потрібно прокидатися рано і йти на роботу. Але фрілансер цілком може не лягати через свою роботу.

Для того, щоб наполеглива робота не виключила з вашого графіка сон і відпочинок, варто шукати проекти, які гідно оплачуються.

 

Ні для кого не секрет, що закордонні фріланс-платформи пропонують набагато більше можливостей отримати високу оплату своєї праці. Не кажучи вже про те, що оплата ця буде проведена в більш твердій валюті. Але для того, щоб запропонувати свої послуги на міжнародній біржі, потрібно володіти англійською хоча б на базовому рівні. Вас ще цікавить питання, чи впливає знання англійської мови на прибуток фрілансера? Ще й як впливає! Навички письмової англійської можна поліпшити завдяки порадам і ресурсам для вивчення англійської, про які ми вже писали. Усну англійську можна практикувати за допомогою спілкування в соціальних мережах з носіями мови. Англійську мову удосконалювати необхідно, адже з деякими клієнтами навіть на українській мові не так просто досягти взаєморозуміння.

Працювати на фрілансі можуть фахівці різних сфер: копірайтери, програмісти, дизайнери, ілюстратори, перекладачі, юристи, бухгалтери, фотографи, моделі, актори, студенти, вебмайстри і блогери. Крім того, представники багатьох професій, наприклад, архітектори, будівельники, інженери, також можуть знаходити нові проекти на фріланс-платформах. Головне – не влаштуватися працювати сомельє на фрілансі – ні до чого доброго це не призведе.

 

Чи потрібно володіти англійською, якщо ти фрілансер?

Питання можна вважати риторичним. Адже ви обмежуєте себе у виборі роботодавців через незнання мови. Крім того, багато міжнародних проектів і конкурсів, завдяки яким ви могли б отримати не тільки гарну оплату ваших послуг, а й неоціненний досвід і непогану клієнтську базу в супроводі сарафанного радіо, є для вас недоступними. Це і є відповідь на просте питання, як фрілансеру може допомогти знання мови і чому англійська мова така важлива для фрілансу.

 

Який рівень англійської потрібен фрілансеру?

Про те, які буваю рівні володіння англійською, ми розповідали раніше. Необхідний рівень англійської мови буде залежати від вашої спеціальності: дизайнерам і програмістам досить володіти англійською на середньому рівні (для спілкування з клієнтом), якщо ж ви копірайтер, то володіти мовою ви повинні досконало. Рівень англійської для успішної роботи на іноземних фріланс-біржах також буде залежати від вашої спеціальності. В основному англійська потрібна, в першу чергу, для комунікації з клієнтом. Якщо у вас є багаж загальних знань з лексики та граматики англійської, а також багатий словниковий запас професійної лексики – цього має бути достатньо для перших кроків, решта знаннь та навичок прийдуть разом з досвідом спілкування з іноземними клієнтами.

 

ТОП-5 іноземних фріланс-бірж

Freelancer.com – біржа, яка об'єднує близько 8 млн. фрілансерів. Ви можете знайти клієнтів в будь-якому куточку світу. Ще одна перевага: інтерфейс платформи перекладений на російську.

Odesk.com – американська біржа, яка популярна серед фрілансерів IT-сфери і не тільки. Оплата: MoneyBookers, PayPal, oDesk debit MasterCard.

Elance.com – популярна біржа для представників сфери веб-дизайну, перекладу і SEO. Оплата – по виконанню роботи.

Projectlance.com – біржа для програмістів і дизайнерів

Proz.com – царство перекладачів-фрілансерів.

Вчіть англійську за допомогою додатків для IOS і Андроїд і знаходите нових клієнтів і цікаві проекти. Бажаємо успіхів!