КурсиКартаРейтингВідгукиОнлайн курсиЖурнал
Heart 10.10 2425 0

Аудіокниги для вивчення англійської мови

Вивчення англійської за допомогою аудіокниг - це методика для справжніх інтелектуалів, у яких катастрофічно мало вільного часу. 

Поява аудіокниг стала великим подарунком для любителів читати, які завжди зайняті повсякденними справами, роботою, навчанням… Хоча ні! Якраз у навчанні вони стали підмогою. Особливо аудіокниги для вивчення англійської помітно прискорили, спростили та урізноманітнили процес навчання.

Щоправда, постала інша проблема: які твори обрати для вивчення англійської мови з аудіокниг? А потім – де їх шукати, скачувати чи купувати? Ця стаття відповість на кожне запитання. Ми розподілимо, буквально "розкладемо по поличках" найкращі аудіокниги для початківців (які починають вивчати англійську з нуля), для середнього та просунутого рівня, і покажемо кілька джерел якісних записів. Якщо вас цікавить навчання на курсах, пропонуємо звернути увагу на курси англійської для початківців. Скориставшись фільтром, у вас буде можливість підібрати найближчу школу англійської. 

Аудіокниги для вивчення англійської за рівнями 

Говоримо "навчання", маємо на увазі "книга", правда? Саме так виглядає класичне джерело знань у розумінні більшості студентів. Але ми пропонуємо вам не підручник англійської і навіть не посібник з англійської, а набагато цікавішу літературу. Але спочатку ваш хід: чесно визначте свій рівень володіння мовою, щоб правильно обрати адаптовані аудіокниги, у цьому списку вони згруповані за рівнями підготовки: 

Elementary, Beginner, або A1-А2:

  • The Happy Prince 
  • The Phantom of the Opera
  •  The Wizard of Oz 
  • Robin Hood
  • Jungle Book 
  • White Fang 

Ці книги мають спільні риси, які роблять їх ідеальними для початківців, у тому числі для дітей 2-3 класу. Це актуальна лексика, нескладні форми часів, базові граматичні конструкції, цікаві сюжети. 

Intermediate, Elementary, або B1:

  • Emma 
  • The Great Gatsby 
  • The Red-Headed League 
  • Robinson Crusoe

Вам, напевно, знайомі ці сюжети, але прослуховування мовою оригіналу розкриє їх зміст по-новому. Адаптовані аудіокниги гарантують, що ви зрозумієте текст. 

Upper Intermediate, або B2:

  • Alice’s Adventures in Wonderland
  • A murder is announced 
  • Three men in a boat 
  • A Space Odyssey 
  • Therese Raquin 
  • GoldFinger

Навіть складні моменти будуть зрозумілі завдяки вашому словниковому запасу на цьому рівні. А захоплюючі сюжети мотивують слухати далі та/або знову (так-так, вивчення англійської мови з аудіокниг передбачає і рекомендує повторне прослуховування!). 

Зверніть увагу, що багато з цих творів екранізовані. Перегляд цих фільмів англійською (а ще цих – з нашого списку) допоможе закріпити лексику. 

Як обрати аудіокниги англійською для початківців 

Аудіокниги англійською для початківців з нашого списку – це лише орієнтовні приклади. Після їхнього прослуховування перед вами відкриється безмежний світ літератури англійською мовою. Але вибирати твори потрібно уважно, щоб поєднати приємне (хорошу книгу) з корисним (вивчення англійської). 

  1. Обирайте за вподобаннями. Не змушуйте себе “вислуховувати” твір лише тому, що він є класикою чи загальновизнаним шедевром. Шукайте жанри, стилі та твори, які подобаються особисто вам.
  2. Вибирайте диктора - тобто голос, яким озвучено книгу. Від нього сильно залежить ваше сприйняття як конкретного твору, так і методу вивчення англійської з аудіокниг загалом. Якщо важко сприймати британський акцент – слухайте дикторів-американців. Чоловіків чи жінок – вибір за вами.
  3. Вибирайте швидкість сприйняття. Аудіокниги дозволяють прослухати складний або улюблений епізод кілька разів, зробити паузу і потім продовжити прослуховування у зручний час. У цьому їхня перевага перед слуханням живих співрозмовників. 

При масі незаперечних переваг у аудіокниг є деякі недоліки. Але їх можна і потрібно враховувати, щоб користь від методики була максимальною. 

Аудіокниги англійською: помилки, правила та поради 

Всього кілька підказок, як зробити вивчення англійської мови з аудіокнигами більш ефективним: 

  1. Починайте з простого. У міру поглиблення знань та розширення словникового запасу вибирайте складніші твори. Інакше сенс загубиться і зітреться з пам'яті.
  2. Змінюйте дикторів. Навіть якщо тембр голосу та манера мови одного ведучого підходять вам ідеально, не звикайте до нього. Слухайте книги, озвучені різними дикторами, щоб навчатися розуміти різних людей.
  3. Читайте, а не лише слухайте. Буде чудово, якщо один і той же твір у вас у двох форматах: у вигляді тексту та аудіокниги. Але книжки з перекладом, звісно, не підходять. Ваше завдання - сприймати той самий текст і на слух, і візуально.
  4. Конспектуйте. Деякі люди роблять позначки у книгах, які читають. Прослуховуючи аудіокнигу англійською, робіть нотатки у блокноті: запишіть імена персонажів, короткий опис їхніх характерів, основні події фабули. 

І обов'язково використовуйте нову лексику самостійно. Не залишайте нові слова у книгах, переносіть їх у реальне життя, користуйтеся ними, перекажіть друзям зміст, обговоріть твір у мовному клубі. 

Де скачати аудіокниги англійською безкоштовно? 

У всесвітній мережі є все, тому буває так складно знайти щось конкретне. Якщо шукайте аудіокниги для вивчення англійської, загляньте в ці ресурси: 

digitalbook.io freeclassicaudiobooks.com audible.com openculture loyalbooks.com

Тут ще один список сайтів з аудіокнигами англійською мовою. Ось тепер ви готові вивчати англійську з аудіокнигами. Навушники, плеєр - і вперед, у своїх справах та у світ літератури. Робіть прибирання, подорожуйте, гуляйте із собакою, займайтеся спортом та одночасно слухайте аудіокниги англійською.